CUM INTRI GARATAT DIN PRIMA ÎNCERCARE LA FACULTATEA DE ARHITECTURĂ
Poți să intri la buget cu un an de pregătire și începând cu zero experiență în desen?
Evident că da, un an de pregătire începând de la zero. La fel, un pic peste un an aici. Aici tot un an de zile începând de la zero. Hai să discutăm despre admiterea la arhitectură. Nu este un domeniu logic, nu este suficient să știi anumite informații, să le regurgitezi, cum ți se cere și gata, ai intrat.
Este o admitere creativă și se pune altfel problema. Trebuie să fii într-o anumită zonă calitativă. Dacă ne uităm din nou la diagrama din primul episod trebuie să înțelegi că trebuie să ajungi în zona aceea de calitate. În zona aceea poate să însemne mai multe lucruri.
Clar înseamnă tot ce este materia video fiindcă e materia aceea previzibilă, însă are o anumită subiectivitate. Deci nu este, am fost admis la fără taxă este, am ajuns să fiu în zona aceea centrală. Se pune problema să fi în zona aceea.
Ce modificări ai nevoie să faci la comportamentul tău, la gândirea ta, la cum simți lucrurile ca să fii în zona aceea? Sigur are sens ce zic. Din nou, hai să discutăm despre cum să fii admis garantat.
Motivele logice E foarte ușor să gândești ca un om normal și să zici că logic nu se poate. Ca un norişor din acesta care-ți distruge evoluția ta în arhitectură. Ne uităm în spate, sunt tot felul de principii care fac o imagine să fie utilă. Acestea trebuie cunoscute.
Dacă ți-e greu să înțelegi aceste lucruri o să-ți fie foarte greu să înțelegi multe alte lucruri. Repet, aceste principii abstracte care sunt… mecanisme din spatele unui desen sunt incluse în curs, sunt explicate foarte clar și tu trebuie să te obișnuiești cu ideea aceasta că trebuie să vezi profunzimea în chestii.
Cum să faci ca să intri la arhitectură?
Numărul 1
Faci toate temele 20% mai implicat decât la lecție. Deci, fiindcă ești acasă, fiindcă nu. Mai e un subiect nou, poți să adaugi un ceva în plus de la tine, da? 20% mai implicat. Să arate mai bine tema, să iei notă mai mare la temă decât ai luat la clasă.
Numărul 2
Nu lipsești de la nici o şedinţă de meditații. Așa-ți menții ritmul acela de aur Și crești constant de la ședință la ședință
Numărul 3
Poza și întrebarea când te blochezi la temă ca să nu desenezi în legea ta Din păcate aici sunt mulți elevi care nu vor să înțeleagă că trimiți o poză, pui o întrebare, primești răspunsul, aplici, atât. O complică foarte mult, ce o crede proful sau habar n-am ce zic ei, dacă deranjez, mai mult deranjează să văd că nu e progres.
Numărul 4
Accepți că nu se poate să scape defecte în desen, fiindcă acestea sigur vor apărea și te vor mușca de fund la proba practică.
Numărul 5
Te obișnuiești că ești la fel de bun ca ultima planșă. Deci nivelul tău se resetează la 0 la fiecare temă nouă Și așa gândesc și eu cu casele. Sunt la fel de bun ca ultima casă făcută.
Numărul 6
Cumva pui pe autopilot desenele 80% sunt mereu la fel, fix ca video-urile, iar 20% acela specific fiecărei teme și fiecărei planșe, odată ce dai la o parte cel 80% începe să fie extrem de evident și după aceea, după ce ai terminat 80%-ul poți să te concentrezi pe ce e unic.
Altfel nu merge, le amesteci în creier și nu ies.
Numărul 7
Accepți că va veni un moment în care tu, metaforic, ca un pui de vultur trebuie să-ți iei zborul. La un moment dat trebuie să nu mai asculți pe mine. Trebuie să te asculți pe tine. Eu mă dau la o parte și te las pe tine să te exprimi în arhitectură.
Cum să faci ca să intri la fără taxă la arhitectură?
Acum, admisul la buget, asta este foarte greu. E o promisiune foarte mare, dar îți arăt cum se face.
Numărul 1
Trebuie să accepți realitatea a ce-ți ceri. Admis la buget înseamnă cam top 5%, adică mai bun decât orice alți 19 candidați, adică ceva excepțional. Foarte greu să ajungi acolo. Fix în mijloc, foarte puțini, reușesc vreodată să fie în zona aceea de fără taxă. Și ce contează? Motive logice, nu? Ne concentrăm pe ce avem de făcut și perseverăm.
Numărul 2
Îți accepți costurile energetice Ce înseamnă asta? Ar trebui să sacrifici niște lucruri ca să fii la nivel de fără taxă. Probabil că o să muncești, la un moment dat, de 3 ori mai mult și o să te consumi. Doar ca să nu iei 8,4, să iei 8,7. Dacă e diferența între top 10% şi top 5%
Numărul 3
Încerci să pui 95% din planșă pe autopilot. Cât mai mult posibil ca să dai la o parte partea previzibilă. Tot, tot, tot, tot, tot. Toată abordarea ta în desen trebuie să fie cât mai sistematizată pentru a avea oportunitatea să exprimi ceva unic. Sunt toate aceste principii, acestea le înțelegi, le pui pe autopilot și vin de la sine.
Numărul 4
După ce ai făcut tema, 20% mai implicat Încerci să pui ceva arhitectural de la tine. Și mereu când e vorba de a pune ceva de la tine, este mereu un risc. Ai riscul acela de a fi ridiculizat, de a nu merge.
Planșa aceasta este bună, fiindcă au fost interpretate niște principii ale lui Lebbeus Woods, și unul e artist în stânga, care nu-l știu pe din afară, îl aveam pe listă.
Orice elev când pune roșu la o planșă ezită, fiindcă e greu Aici nu e foarte ușor să faci o clădire cu triunghiuri, așa cu unghiurile acestea ascuțite și să iasă. S-a riscat și riscul a mers.
Numărul 5
Ca să intri la fără taxă pui problema să exprimi arhitectură în oricare planșă ai tu de desenat. Adică ceva care exprimă FUV-ul acesta este Firmitas, Utilitas, Venustas, cele trei principiI ale arhitecturii. Aceasta este o planșă care exprimă arhitectură. Portretele acestea… E destul de la modă cumva, etern la modă, să desenezi portrete.
Dar asta nu înseamnă că știi arhitectură, sau că bifezi calitățile pentru arhitectură, sau o planșă ca aceasta. Dacă faci un portret, nu înseamnă că poți să faci desene de arhitect și că poți să fii în acel TOP 5%.
Poate ai o șansă să treci de o anumită parte a probelor, dar nu o să ai niciodată șansa să fii în acel TOP 5%. Firmitas, Utilitas, Venustas, Structura, utilitatea și expresia vizuală. Majoritatea elevilor se bazează doar pe expresia vizuală, însă nu e suficient pentru acel TOP 5%.
Numărul 6
Ultimul element este BAC-ul.
Obligatoriu trebuie să ai peste nota 9. Nu scrie nicăieri asta. Este și situația, am avut și anul acesta, în care elevi iau note mai mari la admitere decât la BAC. Ceea ce e un nonsens.
Dacă știi glumele acelea vechi, îi zic culmea pregătirii la arhitectură. Iei notă mai mare la admitere decât la BAC. 8 și ceva la admitere și 7 și ceva la bac. Da, o notă peste 9 te ajută foarte, foarte mult.
Bun, sper că seria de video-uri te-a ajutat.
Ți-ai luat din acele anxietăți și frici.
Spor la desen în continuare!
NU EȘTI UNDE VREI TU CU DESENUL ȘI TE GÂNDEȘTI SĂ RENUNȚI
Tu desenezi poate de 1 an, dar nu ești mulțumit de nivelul la care ești. Ce găsești în cartea aceasta te va ajuta să faci acele upgrade-uri specifice care contează, de care nu vorbește niciun profesor, și să te deblochezi în abilități.
ÎNCEPI DE LA ZERO CU DESENUL ȘI ARHITECTURA ȘI ÎȚI ESTE FRICĂ
Dacă tu începi de la zero cu arhitectura și te intimidează ideea, aici vei găsi răspunsul la toate întrebările tale. Renunță la tot ce credeai că știi (sau nu știi) și prinde cea mai solidă bază posibilă pentru educația ta arhitecturală.
Materiale extra de studiu:
Inregistrare webinar arhitectura
- Înregistrare webinar desen arhitectură – primești înregistrarea webinarului de arhitectură din aprilie 2023 – aceasta este o înregistrare de aproximativ 90 de minute unde prezint începutul de drum pentru arhitectură cu lux de detalii.O să vezi că multe din întrebările, fricile și dubiile tale sunt mult mai comune decât te-ai aștepta. Toate au răspuns.
Lectiile 1 si 2 de introducere
The learning journey isn’t as mysterious or paradoxical as you would expect, you just need to apply the techniques and know when to bend the rules.
Unfortunately, it is really hard to figure this out on your own – watching this essay will clear things up and help you create an actionable battle plan.
Understand and accept that you need to be three things in one – freehand creative feeler, technical problem solver and the one that puts everything together in designs.
VREAU SĂ ÎNCEP MEDITAȚIILE INTENSIVE LA ARHITECTURĂ