Profesor 'nebun' cu metoda 'tiranica' explica:
"SINGURA CARTE CARE TE VA PROPULSA SĂ INTRI ÎN TOP 5-20% LA ARHITECTURĂ…"
"Cum îmi intră elevii la facultate și în condițiile de 20 pe loc"
GRĂEȘTE-TE, NUMĂRUL DE EXEMPLARE GRATIS ESTE LIMTIAT LA 1000
CARTEA ESTE PENTRU TINE DACĂ:
NU EȘTI UNDE VREI TU CU DESENUL ȘI TE GÂNDEȘTI SĂ RENUNȚI
Tu desenezi poate de 1 an, dar nu ești mulțumit de nivelul la care ești. Ce găsești în cartea aceasta te va ajuta să faci acele upgrade-uri specifice care contează, de care nu vorbește niciun profesor, și să te deblochezi în abilități.
ÎNCEPI DE LA ZERO CU DESENUL ȘI ARHITECTURA ȘI ÎȚI ESTE FRICĂ
Dacă tu începi de la zero cu arhitectura și te intimidează ideea, aici vei găsi răspunsul la toate întrebările tale. Renunță la tot ce credeai că știi (sau nu știi) și prinde cea mai solidă bază posibilă pentru educația ta arhitecturală.
8 CAPITOLE ESENȚIALE CARE TE VOR TRANSFORMA:
Introducere în desen
Traducerea de la lumea normală la cea magică a desenului, unde îți prezint ce ai nevoie să știi și cum să privești desenul și arhitectura.
Facultatea de arhitectură
Îți prezint admiterea – ce înseamnă ca fenomen și îți descriu ce te așteaptă la facultatea de arhitectură și apoi după ce o termini.
Desenul
Îți arăt exemple de desene ce sunt relevante pentru diferitele domenii ce sunt asociate arhitecturii. Comentez și disece fiecare planșă.
Gândirea
Baza pentru a deveni bun la arhitectură este să nu mai gândești ca un om normal: asta este baza pentru o grafică mai avansată și creativitate.
Grafica
Toate tehnicile mele secrete ce mi-au asigurat mie și elevilor mei planșa bună după planșa bună: fie că este vorba despre compoziții, case, colorat.
Creativitatea
Partea tabu a arhitecturii și desenului ‘demistificată’, explicată în limbaj normal de zi cu zi ca să o poți avea acolo de partea ta.
Teoria
Toate noțiunile de teorie ce odată învățate, nu se mai dezvăța: reprezentatul materialităților, dimensiunile standard la mobilier, stilurile istorice, dicționarul de terminologie arhitecturală și geometrie descriptivă.
Acțiune
Exercițiile de creativitate arhitecturală, primele 18 lecții din programă explicate cu greșeli și pe ce să te concentrezi, cum te descurci la probele practice.
SINGURA CARTE CARE TE VA PROPULSA SĂ INTRI ÎN TOP 20% LA ADMITEREA LA ARHITECTURĂ…”
Bună bună, așteptarea s-a încheiat, după câteva luni de zile de efort foarte concentrat, cartea de desen arhitectură este gata.
În peste 400 de pagini am prezentat fiecare fațetă a desenului cu lux de amănunte, diagrame explicative, exemple de planșe. Toate sunt explicate într-un limbaj extrem de accesibil, astfel încât ai clar tot procesul de la început la sfârșit pentru a obține rezultatele cele mai bune posibil în domeniul desenului de arhitectură.
Să luăm lucrurile pe rând: Cine sunt și de ce să citești cartea aceasta?
Dragoș Mihai Neatu, bachelor of arts de la BIAD și în ultimii 8 ani+
Am predat weekend de weekend, fără excepții, fără pauze… an școlar după an școlar.
Am predat și când am fost internat în spital – aveam lecții online pe atunci și i-am rugat pe elevi să fie finuți, să nu mă întrebe chiar toate lucrurile și apoi am băgat mare la predat la 5 ore după ce s-a terminat intervenția și încă eram ‘high’ de la anestezie.
La ce mă specializez eu este să cresc elevi de la zero abilități în desen și să-i duc la nivelul acela de top 5-20% pentru facultatea la care vor să dea. Poate acest lucru poate să sune exagerat, însă am slefuit la abilitățile mele didactice până la nivelul la care pot face asta în mod constant și previzibil, cu condiția ca elevul respectiv să dea dovadă de seriozitate.
Cum reușesc asta în multe cazuri într-un singur an (ceea ce este de 2-3 ori mai repede decât se pretinde în mod tradițional)?
Sunt mai multe lucruri care merg în paralel, dar partea principală este cursul video care a făcut cea mai mare diferență în a accelera și cumva demistifica procesul de a învăța desen pentru toți elevii mei. Asta a eliberat apoi suficient spațiu mental pentru elevii mei ca să adreseze partea cu adevărat unică a fiecărei planșe, câte un desen pe rând.
Am luat informația esențială din curs și toate trucurile și tehnicile pe care le-am prins în ultimii 17 ani de contact cu arhitectura și le-am condensat în această carte de arhitectură de 400 pagini.
Partea bună? Cartea este absolut gratis – te înscrii cu numele tău și o adresă de email pe care o folosești, apoi primești sub formă de ebook direct în inbox.
Acoperim 8 capitole esențiale – ceva ce aș fi vrut eu să știu eu când am început pe drumul arhitecturii…
“TOȚI ELEVII MEI AU FOST CRESCUȚI DE LA ZERO EXPERIENȚĂ ÎN ARHITECTURĂ SAU ‘REPARAȚI, AVÂND O TEHNICĂ PREA SLABĂ CA SĂ ATINGĂ POTENȚIALUL LOR MAXIM”
“SUNT ACOLO CU TINE CÂND NU MERG LUCRURILE”
Introducerea
- Ce ai nevoie să știi ca să devii foarte bun în desenul de arhitectură și succinte informații despre tehnica de a preda folosită și cum te va ajuta la scopurile tale cu arhitectura. Începi să înțelegi tonul cărții, că exprim totul scurt și la obiect, fără umplutură și subiectivitate și că e menită să te schimbe în bine.
Facultatea
- Cum să îți alegi ce facultate de arhitectură vrei să urmezi (România, străinătate) și cum impactează desenul de arhitectură procesul.
- Cum te descurci la facultatea de arhitectură odată ce ai intrat (cu materiile specifice, profesorii, etc.)
- Multe exemple de proiecte din portofoliul meu, cu explicații. Descriere a ce te așteaptă după ce termini facultatea.
Desenul
- Cum să vezi dincolo de vizual și să te concentrezi pe ce contează în desen, astfel încât să poți lua ceva din fiecare planșă calitativă văzută, să înțelegi ce se întâmplă în spate și să nu lași astfel de desene să te intimideze.
- 76 exemple de planșe explicate care pot fi luate drept exemplu și sursă de inspirație pentru tine.
Gândirea
- Cum să îți adaptezi gândirea la domeniul arhitecturii astfel încât să nu mai doară și nici să nu te ia prin surprindere cu ceva. Poate ai simțit instinctiv că nu merge cu gândirea normal la arhitectură, trebuie să fii puțin artist nebun ca să ai succes în arhitectură. Îți explic cel mai clar posibil cum ajungi acolo.
- Explicația la de ce nu progresezi în desen – asta dacă te-ai apucat deja să iei lecții de desen arhitectură și nu ești mulțumit/mulțumită de ce poți realiza până acum.
Grafica
- Toate tehnicile mele secrete ce mi-au asigurat mie și elevilor mei planșa bună după planșa bună: fie că este vorba despre compoziții, case, colorat. Explic toate aceste elemente ce alcătuiesc un desen calitativ de arhitectură cu o atenție la detalii obsesivă…
- Să îți exemplific una din aceste tehnici? Formulă pe 5 pași. Una din problemele cele mai mari pentru elevi în desenul de arhitectură este lipsa consistenței. Îți iese o planșă, apoi încă una, apoi una poate 50%, apoi alta deloc, etc.
- Prin formulă cu 5 pași ai constant și previzibil.
Creativitatea
- Partea tabu a arhitecturii și desenului ‘demistificată’, explicată în limbaj normal de zi cu zi ca să o poți avea acolo de partea ta.
- 9 elemente esențiale ce ai nevoie să le înțelegi și cele 5 greșeli ce le-ai putea face încât îți menții nedezvoltată creativitatea arhitecturală. (un exemplu? Zona lui Broca și simetriile – care se ocupă)
Teoria
- Istoria arhitecturală explicată extrem de eficient prin diagrame în funcție de stil și perioadă, să nu rămâi niciodată în urmă cu istoria… potențial pentru tot restul carierei tale în arhitectură. Odată învățate aceste monumente în felul acesta, nu se mai dezvăța.
- Dicționarul de terminologie arhitecturală explicat în limbaj simplu termenii arhitecturali, astfel încât să îi folosești în avantajul tău și să nu te intimideze.
Acțiune
- Exercițiile de creativitate pe care le folosesc eu cu elevii mei ca aceștia să poată evolua suficient într-un an de zile ca să ajungă la nivelul de fără taxă (top 5% din candidați). Doar nu te așteptai să evoluezi în desen doar prin muncă brută, nu?
- 18 lecții din programa pe care o predau la cursuri cu descrieri de pe ce să te concentrezi și ce posibile greșeli ai avea la fiecare lecție, astfel încât să le poți studia singur/singură.
- Cum să treci cu succes peste proba practică, când să te apuci de meditațiile la arhitectură și ce costuri realiste pentru materiale și meditații te așteaptă.
LIMBAJ FOARTE ACCESIBIL, CA DE ‘UNCHI CARE-ȚI POVESTEȘTE DESPRE PESCUIT’
Cartea aceasta este foarte ușor de citit, mi-am promis acum mulți ani că o să exprim toate lucrurile acestea abstracte cât mai simplu posibil.
Cum ziceam, când eram de vârsta ta și aveam eu nevoie să le învăț, mă tot loveam de explicații abstracte, conceptuale (acum, după mult timp mi-am dat seama că probabil persoanele acelea nici nu știau despre ce vorbesc, dar în fine).
Eu mi-am propus să explic totul într-un limbaj simplu, accesibil, ca de unchi care îți povestește de pescuit.
Elev: “Cum fac casa să arate bine?”
Eu: “Marchezi intrarea clar, folosești doar 3 materiale fiindcă este vorba de o casă mică cu parter și 2 etaje și exagerezi pe cât de mult intersectarea volumelor pentru ca designul creat de tine să fie cât mai mult ca o sculptură, să simți căsuța în stomac când te uiți la ea.”
Să nu mai zic de lucrurile de finețe, acele soft skills, unde trebuie să fii extra perceptiv…
Cum ai putea să gândești așa ceva când niciodată înainte nu ți-ai pus problema că se poate să meargă pentru tine?
Gândirea ta este prima care este necesar să se schimbe.
Nu mai gândi ca un om normal, nu o să te ajute să devii bun la arhitectură. Câți oameni ‘normali’ ai văzut tu că știu să deseneze bine și știu să-și exprime principii conceptuale specifice arhitecturii în desenele lor?
Zero.
Că eu par că vorbesc ca un om normal despre lucrurile acestea complet abstracte? După o anumită cantitate de prăjeală în arhitectură, deja abilitățile sunt acolo și rămân învățate pentru toată viața ta acolo…
După ce înveți tot ce e în cartea aceasta, poți să faci cam ce vrei tu cu ele…
E un drum singuratic cu mari responsabilități.
Dar de obicei în desen și în arhitectură, safe is risky și risky is safe.
Da, tot ce este riscant, te ajută, tot ce este sigur așa, te ține pe loc.
Se simte bine pe moment, dar nu te ajută cu absolut nimic.
Dar de aceea e foarte brutal când dau elevii care nu-și fac tema afară de la meditații.
Cum, că ce om rău, ce!! Nu, nu.
Nu se poate și nu pot, nu-mi permit.
Nu-mi permit să am numai elevi de umplutură.
Că asta e tendința generală, de umplutură, de a nu face nimic.
Bun.
Hai să vorbim și despre niște psihologie arhitecturală.
Lucruri pe care trebuie să le știi, care nu se văd în exterior.
9 STILURI DIFERITE DE DESEN, ACEEAȘI TEMA
Cum eram eu la vârsta ta?
Nu eram foarte inteligent, asta îți zic sigur… aș fi vrut să am acces la informație densă ca cea prezentată aici, oferită fără favoritism și într-un mod rațional..
Dar pe vremea aceea, era imposibil.
Pe vremea mea, făceai copii xerox după poze cu desene (oricum nimeni nu se uita pe ele, le făceam degeaba)
Dacă se supăra profesorul pe mine, stăteam așa muncind degeaba luni de zile planșa după planșa…
Eu nu eram dintre indivizii care învățau instant, pe loc și se prindeau la idei din prima.
Uitându-mă înapoi, sunt 100% convins că nu era așa din lipsa potențialului, ci fiindcă nimeni nu-mi explica pe limba mea, ca să pot înțelege clar din prima.
DISCUȚII CU FOȘTII ELEVI CÂND S-AU AFIȘAT REZULTATELE:
În fiecare an am parte de aceste conversații…
Partea cea mai bună este că aceste rezultate nu au venit fiindcă elevii mi-au copiat desenele și tehnica, ci ei și-au dezvoltat propria lor viziune asupra arhitecturii și propriul stil de a o reprezenta.
Asta este foarte important – nu doar să ai rezultate bune, ci să le ai pe termenii tăi. Pentru asta ai nevoie să-ți dezvolți propriul stil de desenat arhitectura…
GÂNDIREA ARHITECTURALĂ ÎN SFÂRȘIT DEMISTIFICATĂ ȘI EXPLICATĂ PE INȚELESUL TĂU
- Lecții incluse cu explicații detaliate despre ce e 100% necesar să te concentrezi ca să-ți iasă din prima și posibilele greșeli de evitat la fiecare:
- Exercițiile cutiei perspectivă la mână liberă – baza desenului liber în arhitectură
- Schițe căsuțe detaliate – introducere în a desena pentru arhitectură cu desen de linie avansat
- Cubul pe diagonală spațială în triplă proiecție și axonometrie cu umbră purtată (ambele variații) pagină 250
- Cum desenezi toate volumele simple de arhitectură (cub, prismă dreptunghiulară, prismă triunghiulară, piramidă, con, cilindru, sferă) de arhitectură în triplă proiecție și axonometrie izometrică…
- Studiu umbre construite în axonometrie ortogonală izometrică pentru volumetrie complexă
- Perspectivă construită la 2 puncte de fugă în 3 variante: de sus în jos, de jos în sus și văzută de la nivelul ochiului + detaliată la nivel de planșă de prezentare concept
- Boltirile de 2 semicilindri cu sfertul scos în minim 4 poziții de vizibilitate
- Exercițiu bormașină cu materiale fotorealiste și detaliere tipică design produs
- Studiu urbanism la nivel de piață urbană și design turn cu accentul pe grafică
- Cum îți optimizezi gândirea astfel încât să te descurci intuitiv la arhitectură… pagina 148
- Tentația de a ‘gândi ca un om normal’, cum să scapi de ea și să te concentrezi pe ce contează… pagina 149
- Legenda sfinxului și de ce ‘a te scoate fiind isteț’ nu mai merge de mult în domeniul creativ… pagina 150
- Cum îți dezvolți talentul în arhitectură prin Human Design (poate cea mai valoroasă informație pe care ai putea să o găsești vreodată pe tema a ceea ce te face unic pe tine în arhitectură)… pagina 151
- Cum să abstractizezi realitatea și să te depărtezi de lenea indusă de homeostazie… pagina 153
- Inteligența ta emoțională – cum să o dezvolți și să o folosești ofensiv și defensiv în tot ce ține de arhitectură… pagina 154
- Cum îți propui să țintești cât mai sus când dorești să avansezi și să te îmbunătățești la desen… pagina 155
- Cum stai concentrat DOAR pe ce contează și procesul cel mai important pentru a încuraja procesul de geneză neurală… pagina 156
- Lipsa ta de progres explicată – motivele pentru care tu nu evoluezi în stilul tău de desen… pagina 157
- Atitudinea ideală pentru a avansa în desen în mod previzibil și de ce nu doar muncind îți îmbunătățești abilitățile… pagina 159
- Intimidarea în desen și cum îți revii de la acest episoade deosebit de neplăcute… pagina 161
- Cum se ia nota 9 în desen și de ce să nu te raportezi la gândirea aceasta simplificată ‘de școlar’… pagina 162
- Cum să faci fiecare planșă să conteze prin a recapitula mental ce înveți de la fiecare desen terminat… pagina 163
- Cum se pun întrebările în arhitectură și colaborarea cu profesorul ca să ai rezultatele optime… pagina 165
18 LECȚII ‘FURATE’ DIN CURSUL MEU, DISECATE ÎN CARTE CU EXPLICAȚII DESPRE PE CE SĂ TE CONCENTREZI ȘI UNDE SE POATE GREȘI LA FIECARE
Am zis că partea practică a cărții chiar să fie utilă pentru tine – așa că poți în teorie să sari peste toate conceptele, peste toată partea de teorie și desene reprezentative și să te apuci direct de desenat. Însă atenție maximă, măcar capitolele despre gândire și grafică îți vor fi necesare ca să înțelegi ce e de făcut la desene.
Lecții incluse cu explicații detaliate despre ce e 100% necesar să te concentrezi ca să-ți iasă din prima și posibilele greșeli de evitat la fiecare:
Exercițiile cutiei perspectivă la mână liberă – baza desenului liber în arhitectură
Schițe căsuțe detaliate – introducere în a desena pentru arhitectură cu desen de linie avansat
Cubul pe diagonală spațială în triplă proiecție și axonometrie cu umbră purtată (ambele variații) pagină 250
Cum desenezi toate volumele simple de arhitectură (cub, prismă dreptunghiulară, prismă triunghiulară, piramidă, con, cilindru, sferă) de arhitectură în triplă proiecție și axonometrie izometrică…
Studiu umbre construite în axonometrie ortogonală izometrică pentru volumetrie complexă
Perspectivă construită la 2 puncte de fugă în 3 variante: de sus în jos, de jos în sus și văzută de la nivelul ochiului + detaliată la nivel de planșă de prezentare concept
Boltirile de 2 semicilindri cu sfertul scos în minim 4 poziții de vizibilitate
Exercițiu bormașină cu materiale fotorealiste și detaliere tipică design produs
Studiu urbanism la nivel de piață urbană și design turn cu accentul pe grafică
CUM SĂ DEZVOLȚI GRAFICA ARHITECTURALĂ CARE ÎȚI PREZINTĂ IDEILE ÎN MODUL CEL MAI EXPRESIV POSIBIL
- Cum să scapi de tendința de a avea desene bine din prima, comparativ cu realitatea obiectivă că desenele ‘se navighează’… pagina 170
- Desenezi orice temă începând de la zero prin formula celor 5 pași… pagina 171
- Elementele necesare să ai o hașură expresivă în arhitectură… pagina 173
- Cele 3 feluri de linie și cum să știi pe ce să te concentrezi la hașurat ca să nu dai în gol și să pierzi timp la planșe… pagina 175
- Mai multe feluri de hașură și cum le faci să meargă de fiecare dată prin contrast și a exagera spațialitatea… pagina 177
- Cum îți dezvolți viteză în desen, astfel încât fiecare minut în fața planșetei să conteze… pagina 178
- Construcția geometrică ca bază a desenului de arhitectură și cum să înțelegi mai întâi ce desenezi prin schițele tip ‘timbru, 4 x 4 cm’… pagina 179
- Cum te descurci la desenul tehnic și liber în paralel, fără să obosești… pagina 180
- Cum pregătești desenul de linie pentru hașură (valabil și la desenul liber și la cel tehnic de tip geometrie descriptivă)… pagina 182
- Rețete de grafică pentru compozițiile de arhitectură care merg de fiecare dată… pagina 184
- Rețete de desenat case care te ajută să explorezi și să înțelegi arhitectura… pagina 187
- Rețete de grafică universale menite să te ajute să faci să meargă orice grafică îți este ție necesară, la orice subiect ar apărea… pagina 189
- Rețete de colorat care îți dau o tehnică solidă de culoare, fără a-ți crea anxietate și care sprijină caracterul arhitectural al desenelor tale… pagina 191
- Gratuități și elemente de anturaj care adaugă context și poveste desenelor tale, de fiecare dată… pagina 193
- Cum să obții subtilitate în grafica ta și ce elemente secrete poți folosi pentru ca tot ce desenezi tu să arate bine de fiecare dată… pagina 195
- Distanța corectă de la carte în vedere o planșă și cum tu te poți folosi de asta în grafica ta… pagina 196
- Cum să te concentrezi pe desenul de linie, în loc de a da în gol și a încerca să-l ascunzi prin hașură… pagina 198
- Cum dai spațialitate desenelor tale astfel încât acestea să sară de pe foaie… pagina 200
- Cum faci desenul tău să aibă ‘acel ceva’ ca să pară realizat de un arhitect… pagina 202
- Cum lași spațiul negativ să funcționeze în avantajul tău la desen și astfel faci planșa să respire… pagina 204
- Grafică de markere și cum scoți cât mai mult posibil din acestea pentru o grafică precisă și expresivă… pagina 206
- Grafică cu gumă de șters: când poți folosi guma, cum să o folosești să-ți facă toate desenele expresive… pagina 208
CREATIVITATEA ARHITECTURALĂ ȘI CUM SĂ ÎȚI EXPRIMI VIZIUNEA UNICĂ ÎNCĂ DE PE ACUM
- De ce întâi îți modifici gândirea, apoi vine grafica, apoi ai acces la creativitate… pagina 210
- Ce pierzi dacă nu îți dezvolți creativitatea arhitecturală… pagina 212
- Cum să ai idei care merg garantat mereu… pagina 216
- Procesul în desen simplificat și mult mai ușor de terminat prin abordarea 0-80 80-100… pagina 217
- Cum să nu dai în gol la desen și să știi când să te oprești la maximul de calitate al unui desen… pagina 218
- Evită capcana a prea multă emoție și cum să scoți desene relevante mereu… pagina 219
- De ce să faci ceea ce merge întâi, apoi să cauți ce e unic la fiecare desen… pagina 220 În detaliu, de ce tu te minți la desen și îți asiguri rezultate mediocre… pagina 221
- Cum să nu îți limitezi expresia artistică prin ce știi tu la momentul acesta, apoi să poți lăsa creativitatea să curgă… pagina 222
- Cum să vorbești despre arhitectură, de ce limbajul folosit greșit te învârte în gol… pagina 223
- Creativitatea supremă, de ce ideile cele mai bune vin din cum te mulezi tu pe fiecare planșă… pagina 224
- Greșeală cea mai mare: a dori să îți iasă bine planșa din prima, fără zbătuire… pagina 226
- Cum să nu faci desene previzibile: totul despre zona lui Broca și expresia limitată în creativitate… pagina 227
- Clasică greșeală legată de ‘nu e loc pe foaie’ și ce înseamnă ea de fapt… pagina 228
- Cum îți menții experiența învățatului curată la desen, fără a te distrage singur de la ce e important… pagina 229
- Inamicul cel mai mare al expresivității arhitecturale: simetria și de ce afectează negativ tot ce poți exprima prin desen… pagina 230
TOATE BLOCAJELE TALE ÎN DESEN EXPLICATE, ASTFEL ÎNCÂT SĂ POȚI ÎN SFÂRȘIT SĂ TRECI PESTE ELE
Tu ai poate impresia că stilul de desen este ceva ce e fixat pentru fiecare persoană, însă eu îți pot confirma: cum ți-ai construit până acum stilul de desen și a luat o formă, așa poți să-l dezasamblezi și să-l reconstruiești în varianta sa îmbunătățită.
- De ce pentru tine cel mai bun lucru este să desenezi ceea ce știi și nu să desenezi ce vezi… pagina 57
- Cum să-ți dezvolți abilitățile necesare ca să poți desena un număr infinit de planșe la arhitectură… pagina 58
- Frica și incertitudinea în legătură cu desenul – se pot transforma aceste emoții negative în aliații noștri cei mai importanți în desen?… pagina 59
- Cum îți dezvolți și îți aperi stilul tău unic de desen de către influențele exterioare… pagina 60
- Desene din repertoriul personal, tehnici multiple… pagina 64
- Compozițiile și multiple exemple de astfel de desen pentru diferite teme de arhitectură… pagina 65
- Case și exemple de arhitectură desenate… pagina 65
- Desen tehnic și geometrie descriptivă… pagina 91
- Design de produs și design industrial… pagina 100
- Design de interior… pagina 110
- Urbanism și peisagistică… pagina 116
- Istoria arhitecturii… pagina 124
- Schițat de diverse subiecte… pagina 130
- Software și de ce programe ai nevoie ca să stăpânești arhitectura… pagina 138
GEOMETRIA DESCRIPTIVĂ EXPLICATĂ CLAR, LOGIC ȘI PRECIS
Geometria descriptivă sperie și intimidează fiindcă este foarte tranșantă: ori 1, ori 0. Știi sau nu.
Nu știi rezolvarea?
Nu ai ce să faci în legătură cu asta: poți să fii foarte bun la desen ca grafică și abilități conceptuale și tot să ratezi complet geometria descriptivă și gândirea analitică specifică acesteia.
O să înțelegi toate poliedrele simple explicate clar și bine, astfel încât ai o bază foarte solidă de la care să pornești.
De asemenea, sunt 6 lecții de geometrie descriptivă prezentate în detaliu în capitolul VIII ACȚIUNE, incluzând explicații în detaliu despre posibile blocaje la fiecare lecție.
800 DE CORECTURI VIDEO ȘI 130.000 CORECTURI DE DESENE MAI ÎNCOLO..
Pe ce este bazată această siguranță a mea că tot ce am scris în carte este fix ce ai nevoie să știi pentru a ajunge la rezultatele cele mai bune în desen?
Când m-am apucat de predat desen, făceam lucrurile cum am fost învățat și eu la rândul meu: conservator și cu o abordare tipică.
Dar pe măsură ce am predat, am început să văd aceleași tipare de greșeli care apar în mod previzibil și măsurabil… Deci mi-a fost foarte ușor să-mi adaptez tehnica de a preda astfel încât evităm din prima tot ce cauzează acele blocaje.
Nici nu trebuie să știi cum e să te blochezi la o planșă și să o predai la notare știind în interiorul tău că nu ai spus tot ce ai putut spune.
Aceea experiență nu este una optimă pentru educația ta! Zecile de mii de corecturi făcute până acum au fost incorporate în informația din această carte, astfel încât să ai tot ce îți trebuie pentru a-ți avansa abilitățile elegant, cu minimul de dat în gol.
Ți-am pregătit o experiență curată de a învăța, cu minim de perturbări, timpi morți, tehnici care nu merg până la capăt.
1200 VIDEOURI CU LECȚII PENTRU ARHITECTURĂ CONDENSATE ÎNTR-O CARTE DE 400 PAGINI
Planul de acțiune
1.Te înscrii cu numele tău și adresa de email.
2.Pe email vei primi un link unde să descarci cartea în format pdf.
3.Descarci diagramele și exercițiile de creativitate – pe care ți le recomand să le printezi urgent, să le ai acolo.
4.Începi să studiezi din ‘scoarță în scoarță’ cartea, ideal cu a desena exercițiile practice de la capitolul VIII de acțiune.
5.Dacă ai blocaje legate de desen, îmi poți trimite poza și întrebarea pe grupul de WhatsApp (pot să răspund la întrebările tale în aproximativ 24 de ore)
POATE PESTE UN AN, ACESTA EȘTI TU
Una este să începi educația ta în arhitectură aproape picat sub linie, ‘ce bine că a fost altcineva care a picat și nu tu…’
Cealaltă este să fii în top 5%, unde toți scepticii și toată lumea care a comentat și te-a pus la dubiu, pur și simplu nu mai au ce să comenteze, Orice ar zice ei nu are cum să schimbe ce ai putut tu realiza prin forțele tale proprii…
Sentimentul este unul foarte plăcut, ca atunci când prezinți un proiect în fața întregii grupe și se găsește cineva (mereu apare un astfel de individ) care să comenteze că ‘nu ai făcut nu știu ce lucru bun într-un colț al planșei 3 din 12…
Apoi tăcerea și tensiunea când planșa ta îi răspunde la comentariu prin calitate și îi vezi expresia pe față ‘da, am întrebat o aberație, am înțeles…’
Cartea aceasta și schimbările pozitive pe care te va ajuta să le produci te vor duce fix în zona aceea.
GARANȚIA UNUI PROFESOR 50% NEBUN
Când mi-am propus să scriu cartea, am vrut să funcționeze așa: ai o problemă la desen, deschizi o pagină la întâmplare și automat ai găsit răspunsul la orice întrebare sau blocaj ai la desen. Apoi poți să aplici tehnica respectivă în toate desenele tale de acum încolo, problema este rezolvată!
Ai din partea mea garanția că toate întrebările și blocajele tale au răspuns în carte: fie că este vorba de gândirea ta care te trage în jos, de grafica care este plictisitoare și repetitivă sau de lipsa de creativitate arhitecturală care nu te lasă să te bucuri de desen (mereu este paranoia că nu o să poți scoate planșe cu adevărat bune, chiar dacă poți să le desenezi tehnic bine).
Dacă ești începător complet, primele 18 lecții prezentate în carte sunt ideale pentru a ieși din stadiul de începător și a deveni ‘fluent’ în arhitectură.
“METODA DVS. DE A PREDA NU MERGE PENTRU TOATĂ LUMEA, EU SUNT ALTFEL”
Mi s-a mai reprosat ca ‘metoda mea merge doar pentru anumite persoane’ si ca ‘nu toata lumea e la fel’.
Insa elevilor de arhitectura le plac materialele mele nu fiindca ma vad ca vreun fel de ‘final boss al desenului’…
Foarte ciudată gândirea de ‘om normal’ din perspectiva aceasta.
Țin minte când doream să închiriez un spațiu în care să țin cursurile fizice și cine mi l-a prezentat mi-a zis că pot să stau pe un podium cumva, la pupitru ‘ca un boss’ (cuvintele lui) să mă uit la toată lumea cum muncește.
Nu e vorba despre asta!
Toate dificultățile pe care le-au avut elevii mei le-am avut și eu și mă refer la absolut toate…
Începând de la cele psihologice (drumul greu de a stăpâni arhitectura când vii dintr-un mediu care nu favorizează așa ceva) și până la cele subtile (cum fac să țin minte să adaug textura graficii planșei dar și să las suficient spațiu alb ca plansa să respire).
Mi-a luat în jur de 19 ani să-mi perfecționez înțelegerea ca tot ce zic eu să meargă din prima. Cum mi-a zis un fost elev ‘veneai și trăgeai 2-3 linii pe plansa mea și era fix ce trebuia, din prima, 10 din 10 cazuri’, de fiecare dată’.
Am făcut nenumărate eforturi intelectuale ca să pot ajunge la nivelul acela de precizie (să știu mereu ce e de făcut, la orice desen și temă apare, pentru orice stereotip de elev)
De asta intenționez să te scutesc pe tine – tu o să ai doar de făcut greșelile ‘calitative’, nu toată partea aceasta de dat în gol, care crede-mă, nu duc nicăieri, doar adaugă frustrare și te fac să nu mai crezi în tine.
TOATĂ LUMEA STĂ ȘI SE GÂNDEȘTE ‘DACĂ ARE TALENT’ ÎN LOC SĂ SE CONCENTREZE PE A DEVENII MAI BUNI LA DESEN
Uită-te la cele 2 desene: acestea au fost realizate la o diferență de 3 ore unul de celălalt. Primul desen, cel care nu arată așa de bine, a fost prima dată când elevul respectiv adresează această temă. Super, se și vede că nu prea e ‘ce trebuie’ – scârțâie la grafică, nu are desenul de linie suficient de precis.
Ce faci când un desen nu merge? Tentația este să zici că ‘atât pot’, ‘nu am talent’
Sincer, la nivelul acesta nici nu știu dacă e o problemă de a crede în tine…
Știi, unii oameni zic că trebuie să crezi în tine, să fii puternic ca să poți înfrunta lucrurile acestea și etc… Dar dacă îți zic că toate funcționează ca un mecanism? (cel puțin în jurul meu, în ceea ce privește arhitectura).
Așa că reluăm tema la meditații și 3 ore mai târziu surpriză! Uite ce diferență este între o planșă făcută prima dată și apoi reluată…
Deci este vorba doar despre tehnică aplicată în desen și nu despre ceva mistic și emoțional care îți scapă printre degete… însă să ajungi să gândești așa este foarte dificil pentru început..
O SĂ ATAȘEZ ȘI NIȘTE BONUSURI INTERESANTE CARE TE VOR AJUTA FOARTE MULT ÎN EDUCAȚIA TA ÎN DESEN ȘI ARHITECTURĂ
BONUS #1
Înregistrare webinar desen arhitectură – primești înregistrarea webinarului de arhitectură din aprilie 2023 – aceasta este o înregistrare de aproximativ 90 de minute unde prezint începutul de drum pentru arhitectură cu lux de detalii.
O să vezi că multe din întrebările, fricile și dubiile tale sunt mult mai comune decât te-ai aștepta. Toate au răspuns.
BONUS #2
PDF printabile cu diagramele de istorie și exercițiile de creativitate
Știu că acestea sunt foarte utile pe termen lung, poate cu mențiunea că exercițiile de creativitate sunt destul de dificil de aplicat pe cont propriu.
Diagramele de istorie explică însă cel mai clar posibil toate monumentele pe care ai nevoie să le știi.
Îți recomand să printezi tot și să te folosești de printuri în studiile tale pentru multe luni de acum încolo!
BONUS #3
ACCES LA GRUPUL PRIVAT DE WHATSAPP P̶E̶N̶T̶R̶U̶ ̶1̶5̶0̶ ̶R̶O̶N̶/̶L̶U̶N̶A̶ GRATIS
Acces grup privat de WhatsApp unde poți să mă întrebi ce vrei legat de desen și să trimiți desene la corectură în limita timpului disponibil.
Eu mă bazez pe faptul că tu chiar o să te apuci de aplicat ce înveți citind cartea.
Știu că studenților la arhitectură nu le place să împărtășească munca lor să o vadă alții, însă au nevoie de o părere avizată, așa că îmi vei trimite desenele mie personal să le discutăm.
În limita timpului disponibil, mă uit pe desenele tale și îți răspund la ce întrebări ai legate de desen.
DATORITĂ ATENȚIEI PE CARE A PRIMIT-O ACEASTĂ CARTE LA LANSARE, EXISTĂ O CERINȚĂ FOARTE MARE
– AI PUȚINĂ RĂBDARE DACĂ IA CÂTEVA SECUNDE SĂ SE ÎNCARCE CONFIRMAREA. DE ASEMENEA, ȚINE CONT CĂ RĂSPUNSURILE LA ÎNTREBĂRILE TALE PE GRUP AU UN TERMEN DE RĂSPUNS DE MAXIM 24 DE ORE, PRIORITATE AVÂND ELEVII MEI.
Mulțumesc dacă ai citit până aici și ne auzim curând,
Dragoș Mihai Neatu, BA (hons) Architecture
P.S.
Acum că ai ajuns la porțiunea de post scriptum, îți confirm încă o dată: cartea aceasta este absolut gratis – prin ea o să împărtășesc tot sistemul meu de gândire, creativitate și desen care a mers și pentru mine acum 15-20 de ani să mă duc la fără taxă chiar că începusem cu zero experiență și a mers pentru toți elevii mei să le genereze rezultate similare.
DUBLU P.S.
Nu aștepta sau te gândii de 100 ori!
Deja am întins coarda cu foarte multe persoane oferind această carte gratis.
Nu știu cât de mult o să mai ruleze în formatul acesta gratis – cel mai probabil ne vom opri la 1000 de exemplare.
TRIPLU P.S.
Cel mai bun lucru pentru tine, dacă te-a interesat mereu să înveți cu adevărat arhitectura, e să-ți asiguri o copie acum, până nu dispare definitiv. (Mi s-a propus să o scot în format de carte printată la 200 de lei exemplarul)
ÎNTREBĂRI COMUNE:
PENTRU CINE ESTE CARTEA ACEASTA?
Pentru cine vrea să urmeze studiile academice universitare în domeniul arhitecturii, adică vrea să dea la facultatea de arhitectura (în mod special, dacă ai zero experiență în desen sau deja desenezi și consideri că nu avansezi suficient și vrei să renunți).
O SA MEARGĂ PENTRU MINE?
Da, absolut toate tehnicile și conceptele abstracte din această carte vor merge pentru tine – vei învăța din prima bine toate lucrurile ‘mistice’ care înconjoară acest domeniu ca un nor gri care nu te lasă să vezi nimic. O să îți explic 100% clar, cu limbaj accesibil tot de la cum să gândești o casă să îți iasă expresivă arhitectural, la cum să îți optimizezi gândirea creativă pentru a rămâne în permanență relevant la desen și arhitectură.
EXISTĂ O VARIANTĂ AUDIOBOOK PENTRU CARTE?
Cel mai probabil, da – voi lansa o carte audio, însă aceasta este un proiect pentru viitorul apropiat.
La momentul când termin de scris această carte sunt în pauza de vacanța de vară: curând însă va începe iar nebunia pregătirii, voi termina cartea despre arhitectură și vor începe proiectele… cartea audio va fii gata cândva 2024.
CUM ESTE DIFERITĂ CARTEA FATA DE ALTE PRODUSE?
Cum ziceam, intenția mea din spatele cărții nu este să primesc un premiu în literatură sau vreo apreciere deosebită, ci ad litteram când cineva are un blocaj în desen, să deschidă la nimereala o pagină a cărți și după 2 minute de lectură să aibă răspunsul la problema lor. După ce mi-au zis și elevii și ce am văzut în jur, eu excelez în a explica ambele capete ale segmentului de desen arhitectura: partea abstractă despre creativitate, optimizarea gandirii, psihologia unică a studenților. Dar și partea de tehnică și stil de desen ce lasă loc să-ți exprimi personalitatea unică: elevii mei nu îmi copiază stilul, cumva desenează și repede, știu și geometrie descriptivă și să aibă sclipirea aceea de ‘nebunie’ în ochi la desenele conceptuale. Toate acestea, le poți accesa în carte.
CE PRIMESC MAI EXACT?
Te înscrii cu numele și emailul tău, ,apoi vei primi pe email în câteva minute linkul către PDFul de 400+ pagini ce îl reprezintă cartea mea despre cum să intri la arhitectură la fără taxă. De asemenea, voi trimite linkul către înregistrarea webinarului de care am zis mai devreme. Cartea acoperă în jur de 130 de ore de lectură și studiu intelectual, considerând că tu o să vrei să înțelegi și aplici principiile enunțate în desene. Poți, de asemenea, să realizezi în jur de 60 de planșe prin lecțiile prezentate ce sunt parte din cursul meu de admitere la arhitectură.
EXISTĂ POVEȘTI DE SUCCES?
Zeci de astfel de povești catalogate, poți să le accesezi pe linkul acesta.
CÂND VA SOSI CARTEA MEA?
Ebookul va sosi în câteva minute în inbox, alături de înregistrarea webinarului.
AM VREO GARANȚIE PENTRU EBOOK?
Ai garanția mea personală că toată informația prezentată în carte va merge pentru tine și te va ajuta să te deblochezi în desen dacă ai rămas la un anumit stadiu și să te documentezi dacă vrei să începi pe drumul arhitecturii. Cum specific și în capitolul de introducere: ca să poți trece 100% garantat peste o probă de admitere, ai nevoie însă să iei lecții de desen: fie la mine, fie la nenumăratele alte opțiuni ce există pe piață.
Ți-ai dorit mereu să te faci arhitect și nu ai știut cu ce să începi?
Ți se pare interesant să înveți să desenezi cât de bine posibil?
Simți că ai ceva de zis în arhitectură, însă nu poți exprima asta în exterior ca să vadă toată lumea?
Ți-e frică că nu ești suficient de pregătit pentru admitere și cauți informații solide, care să te ajute ani de zile de acum încolo?
Cauți un profesor care vrea în mod autentic ce e bun pentru tine și are interesele tale pe locul 1?
Sperai să vină o oportunitate, ceva ‘altfel’, ca apoi totul să fie bine cu desenul și arhitectura?