CE TE AȘTEAPTĂ LA MEDITAȚII ȘI APOI LA FACULTATE
Prezentare generală
Tu o să participi la pregătire, și o să ai 2 lecții pe săptămână. Și ai tema pentru acasă, apoi. Ceea ce se adună la aproximativ 20 de ore de studiu de desen de architectură.
Studiul acesta este foarte mult ajutat de către videouri, cum ziceam, fiindcă iau acele neclarități, demistifică procesul, îl fac concret. Scopul acestui proces e să ajungi să desenezi cam așa.
Acestea sunt planșele pe care le-am prezentat anterior. Unele mai avansate, toate cele trei persoane sunt la nivel de fără taxă. Temele la pregătire te cresc pas cu pas. O să vezi progresul de la o lecție la alta. De obicei… este vorba de o lecție de desen liber și una de desen tehnic.
Desenul liber ar fi așa, adică desenul artistic de arhitectură cel tehnic este așa, desenul de geometrie descriptivă pentru arhitectură.
Ce vei avea de făcut la meditații?
În fiecare miercuri o să ai de predat 50% din temă pentru corectura intermediară, care arată ceva de genul acesta. Fiecare planșă are feedback, are niște… Corecturi făcute, acestea sunt explicate de asemenea în format video ca să poți să înțelegi cât mai clar, că sigur nu înțelegi din prima. Unele lucruri sunt foarte dificile de înțeles.
Să le vezi în spațiu de aceea ideal ai acest format video pentru corectură în care tu te uiți și poți să dai play de zece ori până te obișnuiești cu ce este acolo de făcut. De asemenea, corectura intermediară este ca să mă asigur că nu faci toată tema vineri seara, ci studiezi constant pe parcursul săptămânii. Asta este o imagine făcută de către colegii tăi.
Nota mică la temă parată fiindcă ai întrebat în timpul săptămânii. Ai cam doua opțiuni, ori lucrezi zi de zi câte două ore pentru temă, și asta înseamnă 10 ore în total, ori 2 zile de 4-5 ore pe săptămână. Și ai o temă care este respectabilă. Așa intri într-un ritm care merge aproape de la sine.
Progresul tau vine de la sine, eu îi zic ritmul de aur. Asta e altă imagine făcută de foști elevi. Sunt foarte multe motive logice pentru care tu n-ai putea să ai evoluție în architectură, dar toate aceste motive logice sunt false.
Toate pică în fața perseverenței tale. Ce o să înveți tu de la mine, o să fie aplicat apoi într-un portofoliu în funcție de facultatea la care aplici Anumite facultăți n-au nevoie de portofoliu, au doar o probă practică.
Exemple de planșe. Toate acestea au fost realizate la pregătire. De asemenea o să dai proba practică, care este absolut diferită la fiecare facultate la care aplici
Acestea sunt exemple de simulări care mimează o probă practică. Aceasta este o planșa 50×70, deci o planșa mare. Și după cum observi alt exemplu, aceste planșe sunt complet diferite.
Autorii au alte abordări, care sunt necesare. E foarte important ca tu să înțelegi aceste lucruri pentru a putea trece cu bine peste proba practică.
Cum personalizez eu lecțiile de la curs?
Programa este aceeași și tu trebuie să treci prin o anumită succesiune de lecții pentru ca să poți să zici că ai educația arhitecturală pre-universitară. Însă prin studiul a mai multe domenii adiacente precum Human Design și MBTI eu am reușit să înțeleg ce ai tu specific ție și vorbesc foarte concret chestia asta
La fiecare elev știu MBTI-ul și Human Design-ul și în funcție de asta personalizez experiența de a învăța unele persoane de exemplu care sunt emoționale au dificultăți mult mai mari în a se plia pe moment pur și simplu sunt emoționali, și le vine foarte greu să fie spontani, sau mai degrabă profunzi.
Asta este un exemplu de aport specific, care, de exemplu, la mine nu e.Eu sunt mai mult în moment. Și înțelegerea aceasta te pune pe direcția care este cea mai bună, fiindcă simulează cel mai bine pe personalitatea ta și te ajută să-ți formezi propriul tău stil de a gândi și de a vedea arhitectura.
Cum ziceam, planșele acestea sunt unice fiindcă persoanele sunt diferite și stilul lor de desen e diferit și abordarea a fost modulată pe cum înțeleg ei mai bine. O să fie de asemenea cel puțin două intensive pe an, unde lucrăm opt ore pe zi, materie specifică.
E foarte necesar acest lucru ca să poți să-ți șlefuiești toate abilitățile. Nu e un element care nu-și are rostul, să zicem, în tot cursul de arhitectură. Experiența intensivului îți contribuie foarte mult la rulajul tău de planșe ca să te obișnuiești cu gândirea aceasta de arhitect, să trăiești arhitectura la nivelul ăsta la care dai tu la facultate.
În dreapta este Meme-ul anului 2022, Nu te lasă găina puficioasă să pici admiterea. De obicei recomand elevilor să-și pună pe telefon, imaginea aceea, înainte de admitere, prin Mai, așa ca să stea concentrați, să nu își piardă moralul.
Cum te pregătești pentru proba practică de la admitere?
De asemenea noi lucrăm la simulări care te obișnuiesc cu ritmul de lucru pentru o probă practică, fiindcă acestea au un anumit ritm al lor și de obicei fiind lucrate contra timp, și cu ajutor minim din partea mea, te ajută să te dezvolți strict pentru proba practică.
Fiecare din aceste simulări sunt notate evident, e o notă, aici am 7,30, e o notă foarte ok. Nu toate însă reușesc să ajungă unde trebuie, uite aici o planșă care nu e terminată, aceasta e altă planșă care e criticată. Am vorbit despre probă, acuma ce se întâmplă după ce treci de proba practică.
Ce faci după ce ai intrat la facultate?
După ce ești admis în facultate, îți recomand ca primele trei luni, până încep lucrurile să fie intense, să nu fie irosite aceste prime trei luni, ci să te concentrezi pe a studia software.
Aici avem un exemplu cu Photoshop, o lecție de Photoshop în care un elev de al meu studiază cum să adauge materiale și să facă fotoeditare pe un desen de linie din proiectele mele.
Vom lucra AutoCAD, 3DSMax, Photoshop. Acestea te ajută foarte mult Fiindcă din anul 2, anul 3 cel târziu Poți să treci și să lucrezi pe calculator Și evident, având abilitățile acestea Poți, de asemenea, să-ți găsești un job în freelancing Dacă asta decizi tu 3DSMax-ul este foarte, foarte bun pentru modelare poligonală și duce în cele din urmă la așa ceva, care sunt modele făcute în 3DSMax și randate în Lumion.
Combinația între a fi foarte bun la desen, top 20%, și a știi software-ul, îți dau absolut cel mai bun început posibil în drumul tău de a deveni architect.
Bun, te aștept la episodul 3, unde discutăm despre cum poți să te asiguri că intri din prima la Facultatea de Arhitectură,
Spor la desen!
NU EȘTI UNDE VREI TU CU DESENUL ȘI TE GÂNDEȘTI SĂ RENUNȚI
Tu desenezi poate de 1 an, dar nu ești mulțumit de nivelul la care ești. Ce găsești în cartea aceasta te va ajuta să faci acele upgrade-uri specifice care contează, de care nu vorbește niciun profesor, și să te deblochezi în abilități.
ÎNCEPI DE LA ZERO CU DESENUL ȘI ARHITECTURA ȘI ÎȚI ESTE FRICĂ
Dacă tu începi de la zero cu arhitectura și te intimidează ideea, aici vei găsi răspunsul la toate întrebările tale. Renunță la tot ce credeai că știi (sau nu știi) și prinde cea mai solidă bază posibilă pentru educația ta arhitecturală.
Materiale extra de studiu:
Inregistrare webinar arhitectura
- Înregistrare webinar desen arhitectură – primești înregistrarea webinarului de arhitectură din aprilie 2023 – aceasta este o înregistrare de aproximativ 90 de minute unde prezint începutul de drum pentru arhitectură cu lux de detalii.O să vezi că multe din întrebările, fricile și dubiile tale sunt mult mai comune decât te-ai aștepta. Toate au răspuns.
Lectiile 1 si 2 de introducere
The learning journey isn’t as mysterious or paradoxical as you would expect, you just need to apply the techniques and know when to bend the rules.
Unfortunately, it is really hard to figure this out on your own – watching this essay will clear things up and help you create an actionable battle plan.
Understand and accept that you need to be three things in one – freehand creative feeler, technical problem solver and the one that puts everything together in designs.
VREAU SĂ ÎNCEP MEDITAȚIILE INTENSIVE LA ARHITECTURĂ